Flamenco Jazz med Artur Tuznik, Alexander Kraglund, Catherine Lizzie Vigh, Thierry Boisdon og Yasser Pino

Udgivet 27. september 2023

For første gang nogensinde optræder disse fem virtuose og topprofessionelle kunstnere sammen, og du får derfor mulighed for at få en unik og ganske speciel musikalsk oplevelse. De fem vil udforske grænselandet mellem jazz, latin og flamenco.

Koncert kl. 20.00 (dørene åbnes kl. 19.30)

Billetter: 195 kr. (medlemspris: 165 kr.)

OBS: Alle medlemmer, der har betalt kontingent i 2023 modtager en rabatkode på mail.

Flamenco Foreningen El Duende er utroligt stolte af at kunne præsentere denne koncert, med støtte fra Statens Kunstfond.

 

Line up

Artur Tuznik - piano

Alexander Kraglund - violin og mundharmonika

Catherine Lizzie Vigh - dans

Thierry Boisdon - sang

Yasser Pino - bas

 

Om musikerne

Artur Tuznik

Artur Tuznik er en prisvindende polsk pianist og komponist, baseret i København. Han er aktiv på den europæiske scene for jazz og improviseret musik - både som bandleder og musiker.

Hans let genkendelige lyd er tydeligt påvirket af musikken fra hans oprindelsesland, men også rodfæstet i skandinavisk jazz og besidder en enkel og transparent tone og et lyrisk tonesprog.

Tuznik regnes som en af de mest lovende europæiske pianister i sin generation. Han har udgivet mange albums med egen musik og medvirket som musiker på adskillige andres, ligesom han har modtaget flere priser ved internationale jazzkonkurrencer.

Alexander Kraglund

Danske Alexander Kraglund anses for at være en af de absolut bedste violinister indenfor den brasilianske musiktradition og har de senere år også vist sig at være en fremragende mundharpespiller og sanger.

Med en ufornægtelig autensitet og sit medrivende spil har Alexander begejstret publikummer i ind- og udland siden han i 2011 dimitterede fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. I en alder af 35 år har Alexander Kraglund allerede høstet international anerkendelse, ikke mindst da han tilbage i 2012 optrådte flere gange med den legendariske chorogruppe "Época de Ouro" live i Radio Nacional - Rio de Janeiro.

Catherine Lizzie Vigh

Catherine har boet 10 år i Sevilla, hvor hun lærte flamencodans på en række forskellige flamencoskoler, optrådte i forskellige sammenhænge og blev kollega og venner med mange dygtige flamenco-kunstnere. Tilbage i Danmark startede hun en succesfuld danseskole med fokus på flamenco. Catherine optræder både med traditionel flamenco og indenfor flamenco i fusion med jazz, klassisk musik, mm.

Hendes danseudtryk, elegance og store tekniske kunnen har blandt andet ført til samarbejder med sangeren Eran DD og med sopranen Lisa Tjalve i operaen Carmen.

Thierry Boisdon

Thierry er fra Frankrig og udviklede som ung mand en stor passion for flamenco og endte med at rejse til flamencoens hjemland, Andalusien i Spanien, for udvikle sit potentiale som sanger.

I Córdoba mødte han en dansk kvinde, som han rejste til Danmark med. Herfra udviklede han hurtigt både sin smukke og udtryksfulde sangstemme, stærke musikalitet og formidable rytmesans – og etablerede sig som flamencosanger i hele Skandinavien.

Thierry samarbejder bl.a. med de to svenske top-guitarister Emil Pernblad og Robert ”Robban” Svärd. Et samarbejde som også har ført til udgivelsen af hans første album i 2007.

På Thierry Boisdons seneste album ”Gotitas ìnfimas" fra 2021 er flere kendte musikere fra Sevilla med.

Yasser Pino

Født i Havana, bosat i dag i København. Pino er uddannet koncertist og lærer i klassisk guitar fra Konservatoriet "Amadeo Roldan" i Havana og er desuden uddannet kontrabassist og lærer fra Det Rytmiske Konservatorium i København i 2006.

Yasser Morejon Pino er anerkendt som en af de mest talentfulde musikere og bassister i branchen. Fra sit hjem i København samarbejder han blandt andet med Afrocuban All Stars, Cubanismo, Harold Lopez-Nussa Trio og Cuban Jazz Report.

Hans alsidighed har givet ham mulighed for at være arbejde indenfor forskellige genrer, herunder bl.a. jazz, latinamerikansk folkemusik, flamenco, afrojazz og pop.

Albummet 'NATURA' fra hans Latin Jazz-projekt 'The Latin Syndicate' har cementeret Yasser Pinos omdømme som en af de mest solide musikere i sin generation.