Flamenco julekoncert: Una estrella muy hermosa! i El Duende d. 3. december 2023

Udgivet 1. november 2023

Kom med til en herlig julebegivenhed med gløgg, brunkager og pebernødder - hvor vi får lejlighed til sammen at høre og se et helt nyt bud på en julekoncert med fire af regionens markante flamencos.

Som afslutning på perlerække af forrygende koncerter præsenterer vi her årets sidste – som samtidig også bliver den allersidste koncert og event i lokalerne i Glentevej 51, før vi ved årsskiftet flytter til større lokaler.

 

Flamenco julekoncert den 3. december kl. 15:00

(Dørene åbnes 30 minutter før)

Sted: Flamenco Foreningen El Duende, Glentevej 51, Kbh. NV

Billetter: 150 kr. / medlemspris: 125 kr.

(Alle medlemmer har modtaget en rabatkode på mail.).

Mulighed for at købe drikkevarer og snacks i baren til venlige priser.

 

Line up

Julie Andkjær Olsen – dans, sang

Gustavo Rey – sang

Stephan Jarl – slagtøj

Jens Viggo Fjord – guitar

 

Om musikerne

 

Julie Andkjær Olsen, flamencodanser. Startede som barn med klassisk ballet. Kastede sig over flamencoen i 1997. Julie er desuden uddannet klassisk pianist og tog diplomeksamen fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2002.

Flere studieophold i Spanien og kurser hos kendte flamencodansere som Belen Maya, Manuel Reyes, La Debla, Rafaela Carasco og La Tati.

Afsluttede i 2006 en uddannelse i moderne dans på Copenhagen Contemporary Dance School.

Underviser gennem mange år, pt. i flamenco Foreningen El Duende.

Optræder jævnligt med kunstnere fra det danske flamencomiljø.

 

Gustav Carl Rey Henningsen, også kendt under navnet ”Gustavo Rey”, er en af Nordens mest anerkendte og anvendte flamencosangere. Han har medvirket som sanger og performer i en lang række forestillinger og andre sammenhænge indenfor traditionel og moderne flamenco, arabisk musik, triphop, argentinsk tango, latin, jazz og performance-scenen.

I anden halvdel af 90’erne markerede Gustav sig for alvor på den danske musikscene som sanger i det prisvindende og anmelderroste triphop/postrock-orkestrer Deepfried Toguma, der bl.a. spillede på Roskilde Festivalen i 1999 og turnerede i Tyskland, Schweiz, Frankrig og Irland.

 

Stephan Jarl, percussionist. Har spillet trommer og percussion i mere end 25 år. Efter at være startet med rockmusik i Malmø-bandet Rosa Luxemburg, bevægede han sig mod folkemusik og dens rytmer fra hele verden. Interessen for flamenco fik ham til at deltage i både traditionelle flamencogrupper og mere eksperimenterende fusionsgrupper i Danmark og Sverige.

Med udgangspunkt i Malmö, er han aktiv i en række forskellige sammenhænge, herunder ”Tablao Flamenco Malmö”.

 

Jens Viggo Fjord, komponist og guitarist. Begyndte i flamencoballetten Bolero i Rio de Janeiro i 1988 og har siden arbejdet professionelt med flamenco i samarbejde med mange forskellige spanske og nordiske flamencokunstnere.

Han har gennem årene stået bag en lang række flamencoevents bl.a. temakoncerter og -forestillinger med inspiration fra García Lorcas digtning og Manuel de Fallas musik, skrevet flamencomesser: Misa Flamenca Nórdica, og Requiem Flamenco med kor solister, der har været opført i kirker over det meste af landet, og julekoncerter som Navidad Flamenca, der nu runder sin 25. sæson.

Hans musik er udgivet på syv album, udgivet på noder og han har skrevet to bøger om flamenco: ”Poesi & Passion”, og ”Flamenco – dans, musik og passion” (Turbine 2019). Han har medvirket i radio og tv og holdt et utal af foredrag om flamenco.