Kalender‎ > ‎

Tomatito y Grupo i DRs Koncertsal 27. 5. - Vi åbner peña'en efter koncerten

indsendt 11. jan. 2017 02.01 af El Duende   [ opdateret 16. feb. 2017 04.22 ]
Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset præsenterer flamenco i verdensklasse, når den spanske, ekvilibristiske guitarist Tomatito er på et sjældent besøg i København med både band og danser. Lørdag den 27. maj kl. 21 kan Tomatito opleves første gang i Koncertsalen.

Guitaristen Tomatito blev et udødeligt navn inden for flamencoen, da han (sammen med Paco de Lucía) akkompagnerede den legendariske sanger El Camarón de la Isla. I de sidste 18 år frem til hans død var Tomatito flamenco-legendens foretrukne guitarist. For kendere af den spanske flamenco bliver det ikke større inden for den moderne flamenco nuevo-generation end de tre, som populært betegnet tilskrives flamencos andet gennembrud i det 20. århundrede.

Tomatito - det borgerlige navn José Fernández Torres - blev født i Almería, Spanien i 1958 og voksede op med flamenco i blodet. Allerede som teenager imponerede han den ældre kollega Paco de Lucía, og kort tid senere begyndte han at spille med kendte og traditionelle flamenco-sangere som Enrique Morente og La Susi, inden han som El Cameróns protege i de næste to årtier bl.a. medvirkede på utallige koncerter verden over og på albumklassikeren “La leyenda del liempo”.

Siden har Tomatito udgivet syv solo-albums, vundet fem Grammy Awards (heraf to Latin Grammy-priser for “Aguadulce” og “Soy Flamenco”) og er i Danmark bl.a. kendt for sin duo med Michel Camilo, hvis passionerede spil slog gnister, da de to sidst gæstede landet i Operaen under Copenhagen Jazz Festival 2006. Foruden at være en fantastisk musiker er Tomatito også kendt som en stor komponist, der har har skrevet musik til symfoniorkestre, teater og film. Han har akkompagneret verdenskendte navne som Elton John, Frank Sinatra og Arturo Sandoval, men har altid været tro mod flamencoen som kunstart.

Nu er det mere end et årti siden, Tomatito gav koncert i København, så derfor er det med stor glæde, at Copenhagen Jazz Festival og DR Koncerthuset indbyder til flamenco-aften i optimale rammer i Koncertsalen – samme sted som Paco de Lucía indtog med storm i 2010. Tomatito turnerer med sin sekstet og en flamenco-danser.

Billetter købes på Billetlugen.dk

El Duende vil naturligvis invitere musikerne til at aflægge et besøg i vores hyggelige forening efter koncerten - og håber på at de vil tage imod invitationen.

Comments