Kalender‎ > ‎

Performance: sang og dans - kursus for sangere og dansere i bulerías festeras 7. - 8. marts

indsendt 20. feb. 2015 16.38 af El Duende   [ opdateret 24. feb. 2015 02.53 ]
 Lørdag 7. 3. kl.11:00-13:00

Søndag 8. 3. kl.12:00-14:00 

Pris:   350kr./ 400 kr. for ikke-medlemmer

Sted: El Duende, Nørrebrogade 52 C, 2200 København N

Tilmelding samt spørgsmål: kursus@elduende.dk

Tilmelding og betaling online: Følg linket her!

Betaling via bank:   Danske Bank, regnr. 9570, kontonr. 0010290678

Brænder du for at danse eller synge bulerías eller efter at pudse dine flamencokundskaber ud i denne facet af flamencoen af med ny viden?

På kurset vil Olay Jiménez undervise i, hvordan vi tager scenen i besiddelse, hvornår sangeren begynde sin dans, hvornår vi skal respektere sangerens rum og vente på at komme ind, og hvornår der er plads i sangverset til mere heftige trinsekvenser. Olayo vil undervise i forskellige sangvers indenfor stilarten bulerías, og han vil vise trinstykker, der passer til.

Denne workshop henvender sig derfor til både sangere og dansere, og kursets formål er at skabe klarhed over vekselvirkningen mellem sang og dans i stilarten bulerías festeras, som er den stilart der ofte bruges til fín de fiesta, den typiske afslutning på en flamenco koncert.  

Sangerne og danserne kan bruge kurset til at få indblik i hinandens domæner. Versene er tilpas korte til, at dansere kan "pippe" med uden at skulle være nervøs for at skulle præstere på højt niveau. Koreografien er tilrettelagt sådan, at sangere kan være med til på egen krop at afprøve vekselvirkningen mellem sang og dans.

Hvis I har lyst til at performe, og videreudvikle eller gøre stilarten bulerías festeras til jeres udtryksform, har I her muligheden for at få undervisning og inspiration fra den fødte maestro ud i denne stilart, Olayo Jiménez.

 Bulerías festeras er en særlig kunst inden for flamencoen, hvor sangeren både brillerer med sit sangrepertoire inden for denne stilart og sin evne til at performe med       kraftfulde,  humoristiske og fantasifulde trin og positurer - en kunst der lever sit helt eget liv i de traditionelle "fin de fiestas" - altså som afslutninger på flamenco-koncerter, hvor alle, som har lyst, går ud på skift og "trykker den af" med deres personlige indslag.  

Olayo Jiménez har optrådt og undervist i og udenfor Spanien gennem mange år. Han kommer fra det nordlige Spanien og er ud af en familie af flamencokunstnere. Han har studeret sang i Sevilla hos lærerne Naranjito de Triana og Jose de la Tomasa. Olayos sangstil er personlig og udtryksfuld. Han har stor erfaring med at synge til dans, og endnu en stor force er, at han også har erfaring som danser.  Det er derfor en ægte ekspert ud i genren Bulerías festeras, som I her har muligheden for at møde til denne workshop.