Kalender‎ > ‎

Lørdag d. 7. december Cajón-workshop, foredrag og peña-aften

indsendt 3. nov. 2019 02.48 af Martin Ransborg   [ opdateret 8. nov. 2019 01.56 ]
Så er det igen tid til en fantastisk workshop i El Duende!

Endnu gang har El Duende fået mulighed for at invitere en international kunstner til Glentevej 51: Percussionisten Stephan Jarl! Han giver workshop i cajón lørdag den 7. december 2019.

15:30 til 18:00 (inkl. 15 min. pause)

Kom og vær med og få styr på dit compás - Lær basis rytmerne eller bliv udfordret i det du kan allerede - Nybegynder eller øvet - Alle vil kunne få noget ud af at deltage i denne cajón workshop med den eminent dygtige Stephan Jarl.

Uanset om du er danser eller guitarist, sanger eller percussionist er det altid godt at blive stærkere i din rytme-forståelse. Og i løbet af disse 3 lektioners workshop vil du få mulighed for at dykke ned i stilarterne Tangos og Bulerías. To af de mest brugbare stilarter at kunne spille med på til peña aftener!

Har du ikke en cajón du kan tage med, vil det være muligt at låne en (dog er der begrænset antal låne-cajóner som blir fordelt efter først-til-mølle-princippet. Skriv til bestyrelse@elduende.dk hvis du er interesseret i at låne cajón).

Pris: 300 kr. medlemmer, 350 ikke-medlemmer.
For at kurset kan gennemføres skal der være mindst 6 elever på holdet.
I kan allerede nu tilmelde jer via : kursus@elduende.dk

Stephan Jarl er en svensk percussionist og komponist som bor og arbejder i Madrid og København. Jarl har i flere år spillet med sangere, musikere og dansere på flamenco-, oriental-, rock- og folkscenen. Under de senere år går udviklingen fra mere traditionel deltagelse i disse genrer til unik fusion i performances og samarbejde med nytænkende scenekunstnere.

Kl. 20 - foredrag:
Cajón: Flamencoens fjerde element!

Kom og hør den iminente og internationalt udøvende flamenco-percussionist Stephan Jarl fortælle om cajón'ens historie + meget andet spændende.

Stephan Jarl præsenterer instrumentets rødder, historie og hvordan cajónen fungerer i flamencoen i dag. Stephan Jarl har til dette foredrag blandt andet Interviewet cajón flamencoens fader, Rubem Dantas (Camarón y Paco) og La Negri, den første "female gitana flamenca" nogensinde (som stadig er aktiv i Madrid i dag!).
Stephan præsenterer også noget om udviklingen af instrumentets spilletekniker og andre percusion instrumenter som er kommet til flamencoen de sidste år.

En helt unik mulighed for at få del i nogle af de perler fra flamencoens verden som man kun får adgang til ved at være i den så dybt og så længe som Stephan.

- Og så er det oven i købet gratis! Olé!

Efter foredraget, som varer ca. en times tid, holder vi peña aften på vanlig og festlig manér. Billig bar, åbent gulv, sevillanas, bulerías og hvad vi nu ellers kan finde på. Og mon ikke vi kan overtale Stephan til at dele lidt ud af sine lækre cajón evner til festen også? :)

- Har du haft deltaget i cajón workshoppen med Stephan om eftermiddagen er der mange gode - og prisvenlige! - spisesteder meget tæt på peñaen, så man kan lige komme ud og få en bid mad mens bestyrelsen gør lokalerne klar til foredrag & fest. Man er selvfølgelig også meget velkommen til at blive hængende og give en hånd med. :)

Comments