Kalender‎ > ‎

Koncert lørdag den 7. marts med Raquel Villegas Gómez - dans, Felipe de Algeciras - dans, Olayo Jíménez - sang, Pedro Viscomi Martín - guitar

indsendt 21. feb. 2015 09.14 af El Duende   [ opdateret 3. mar. 2015 14.38 ]
El Duende indleder foråret med gæster fra Spanien. Der er lagt op til en sensuel, kraftfuld og insisterende flamencooplevelse, når disse fire flamencokunstnere går på scenen:

 Raquel Villegas Gómez – dans

Felipe Gonzáles Escánez, Felipe de Algeciras – dans

Olayo Jiménez – sang

Pedro Viscomi Martín, El Patilla – guitar

Alle fire har tidligere gæstet København til julekoncerten Navidad Flamenca I samarbejde med Jens Viggo Fjord og Hilde Karlsen. Denne gang er de spanske kunstnere helt I centrum på scenen, og vi glæder os til at dele denne koncertoplevelse med jer.

Så sæt flamencokryds I kalenderen den 7. marts


Sted: El Duende, Nørrebrogade 52C, Porten th. 

Entré 100 DKK for medlemmer/120 DKK for ikke-medlemmer af El Duende 

Koncerten begynder kl. 21.00, og vi lukker døren op kl. 20.30. 

Om kunstnerne: 

Raquel Villegas Gómez begyndte sin dansekarriere som 10-årig hos danseren José Antonio Benitez, og har uddannet sig videre herfra mestendels I Madrid.. Blandt hendes undervisere gennem årene kan nævnes fremstående dansere som Manuel Corrales ”El Mimbre”, Matilde Cora og ”Rafel El Negro”, Merche Esmeralda, Javier Latorre og Javier Cruz.

Raquel har optrådt ved en lang række spanske og internationale koncerter, festivaler og teaterforestilinger som f.eks. med kompagniet Opera Cómica i Madrid, den berømmede forestilling ”Zarzuela” på Teatro Villamarta i Jeres de la Frontera og på Teatro Tivoli i Barcelona. Hun har medvirket i forestilingen ”Carmen Flamenca” med Compañia Alhama, som turnerede i fire år i lande som Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Frankrig, England og Japan, og hun har sammen med danserinden Merche Esmeraldas kompagni optrådt på mange af de store spanske flamenco-festivaler.

Raquels sensuelle og kraftfulde  dans går under  huden på publikum. Med et stærkt udtryk og en intens udstråling når hun altid ud til selv den bagerste stolerække, og hun har tilegnet sit liv til flamenco-kunsten på alle planer, bl.a. gennem organisationen Patronato de Turismo Andalúz og i kultur-organsationer i vigtige flamenco-byer som Cádiz og Sevilla.

I kan se klip af hendes dans her: 

https://www.youtube.com/watch?v=4FoHJAPjW9U

 
 

 

Felipe de Algeciras er en kraftfuld danser, som formår at formidle store følelser med afvæbnende glimt af humor. Og en danser med en fantastisk fornemmelse for puls og rytme. Han er efterhånden et kendt ansigt i El Duende sammenhæng, som danser og som underviser. Senest i midten af februar, hvor han gav concert sammen med Pepita Rohde, Gustavo Rey, Martin Ransborg og Andrée Petersen.

Felipe har danset flamenco, siden han var 13 år gammel, og han har I en årrække danset og undervist i London. I 2009 flyttede han tilbage til sin fødeby Algeciras men foruden Spanien – og England - danser og underviser han I Holland, Frankrig, Italien og selvfølgelig DK.

I kan se klip med Felipe, Olayo og Pedro her: 

https://www.youtube.com/watch?v=7B6kHagnhrM

 

Olayo Jiménez har optrådt og undervist i og udenfor Spanien gennem mange år. Han kommer fra det nordlige Spanien og er ud af en familie af flamencokunstnere. Hans bedstemor ”La Milia” var flamencosanger og ven med Carmen Amaya. Olayo har studeret sang i Sevilla hos lærerne Naranjito de Triana og Jose de la Tomasa. 

Olayos sangstil er personlig og udtryksfuld. Hans store erfaring og også hans baggrund som danser medvirker til at gøre hans samspil med guitarister og dansere nærværende og intenst. Her er tale om en sanger, der kender sit fag til finger- og så at sige til skospidserne. 

I forbindelse med koncerten afholder Olayo også en workshop i El Duende, hvor han deler ud af sin viden om samspillet mellem sang og dans.

 

Pedro Viscomi Martín, El Patilla,  fik sine første guitartimer af sin far og senere fik han undervisning hos Agustín de la Fuente (Jerez de la Frontera), som lod ham være andenguitarist ved sine koncerter i en alder af blot 14 år. Her var Pedro med på en række turneer til Schweiz, Frankrig, Italien og Frankrig, hvor han akkompagnerede til både sang og dans.

Han har efterfølgende studeret hos store navne som  Gerardo Núñez, Paco Serrano, Claudio Mermoud, Rafael Trenas,El Entri, El Viejín, Niño de Pura, Paco Cortes, Eduardo Rebollar og Pedro Sierra m.fl.

Ud over mange koncerter, festivaler og spillester i Andalusien optræder han Pedro også i Canada, Mexico, USA og en række europæiske lande.