Seneste nyt


Varsling af generalforsamling 2018

indsendt 12. dec. 2017 00.57 af El Duende   [ opdateret 15. dec. 2017 04.13 ]


El Duendes ordinære generalforsamling finder denne gang sted søndag den 18. februar 2018 kl. 15.00-18.00. Tidspunktet er flyttet jf. beslutning på generalforsamlingen i januar 2017 af hensyn til årsregnskabets udarbejdelse, der tidligere har været meget presset.
Punkter, der ønskes drøftet/behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde senest 3 uger før, for at blive udsendt med dagsordenen.
Dagsordenen skal være medlemmerne i hænde seneste 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. Vi beder om at få punkter lige efter nytår, så bestyrelsen kan forberede generalforsamlingen bedst muligt. Send forslag til: bestyrelse@elduende.dk - Kom glad og få indflydelse på din forening!
Du kan læse foreningens vedtægter her på hjemmesiden under fanen "Foreningen", hvor de ligge som en PDF-fil. Her er info om generalforsamlingens forløb, bestyrelsens sammensætning og andre vigtige "færdselsregler" for foreningens form og virke.

Julekoncert med gruppen Navidad Flamenca 9. december kl. 21:00

indsendt 30. nov. 2017 08.27 af El Duende   [ opdateret 30. nov. 2017 08.27 ]

Julen nærmer sig, og selvom det endnu ikke helt er tid til at slippe juleriet løs, så er det godt allerede nu at sætte kryds i kalenderen ved lørdag den 9. december og reservere aftenen til at stille flamencokompasset ind på jul. Den kommer jo, det ved vi …

Dørene og den velforsynede bar åbnes kl. 20:30.  Kom i god tid, så du er sikker på en plads. - Entré: enhedspris 120kr. 

Billetter kan bestilles på mail: bestyrelse@elduende.dk og betales enten på El Duendes bankkonto
9570 - 0004161009 eller via MobilePay på tlf. 25714016 - begge steder med oplysning om navn og antal billetter.

På denne aften gæster Navidad Flamenca peña'en for at fyre op under zambomba’en og julekedlen ligesom i Cádiz og Sevilla og fylde vores hyggelige lokaler med flamenco-juleting, der langt fra rødkål og flæskesteg fejrer julen som en fest med bulerías, tangos og rumbas og meget andet fra Navidad Flamencas godtepose.
Medvirkende:
Julie Andkjær Olsen - dans
Hilde Karlsen - sang
Gustav Rey - sang
Jiji Alma - percussion
Jens Viggo Fjord - guitar

Navidad Flamenca fejrer julen med sang og dans.

Navidad Flamenca er vokset ud af den sydspanske zambomba-tradition og gået egne veje og skabt sin egen musik og udtryk, som gennem efterhånden mange år har begejstret på scener landet over som et anderledes bud på den julerelaterede underholdning i december.
Essensen er dog den samme og som optakt til julen hylder Navidad Flamenca festens hovedpersoner med flamencosange og danse og puster nyt liv i de gamle beretninger om Jesusbarnet - El Niño de Dios, Jomfru Maria og Josef, flugten til Egypten, hyrderne på marken og stjernen over Betlehem, og meget mere som det skete i de dage, og som vi stadig skal forholde os til år efter år, men når det nu skal være, hvorfor så ikke lave en flamencofest ud af det og lade ’dansen om juletræet’ blive en skøn baile flamenco.

Med 19 års levetid, cd-udgivelser og op mod afholdte 100 koncerter både herhjemme og hinsidan og medvirken af danske, svenske, franske og spanske flamencos har koncerten gennem tiden haft adskillige ansigter, men det overordnede tema har været det samme, et flamencoinspireret udtryk og musik, der fejrer og udforsker julens beretninger og byder på nye sange og versioner. Et par dusin sange er det blevet til, hvor numre som Tangos de la Virgen, De Egipto Vengo og Tocando Están Campanas de Paz har været på repertoiret år efter år, og blevet spillet i radioen og været med på kompilerings-cd’er.

Om El Duendes koncerter

indsendt 22. nov. 2017 03.51 af El Duende   [ opdateret 22. nov. 2017 03.57 ]


El Duende arrangerer som regel 4 årlige koncerter med artister fra både Danmark og gæsteartister fra Spanien, Norden m.v. 
El Duendes egne koncerter indebærer, at der altid udbetales musikerhonorarer i overensstemmelse med Dansk Musikerforbunds tariffer - gæsteartister er dog altid til langt større hyre plus diverse omkostninger til rejse, ophold og forplejning. Derfor er foreningens mulighed for at sætte stjernenavne på programmet temmelig begrænset, hvor gerne vi end vil og søger støttemidler til den type gæstekoncerter.
Ud over vores egne koncerter, holder vi også peña'ens hyggelige lokaler åbne for grupper, der henvender sig for at "spille på døren" og 

Det er muligt at forudbestille og forudbetale billetter til El Duendes koncerter. 
Fremover kan gæster på mail bestyrelse@elduende.dk reservere det ønskede antal billetter og betale dem på forhånd, enten via netbank på reg.nr. 9570, konto 0004161009 eller via MobilePay på telefonnummer 25714016 med angivelse af navn og telefonnummer samt teksten "Entré" . På den måde er El Duende sikret sine entréindtægter, og koncertgæster er sikret et sæde ud af de i alt 45 mulige pladser, vi må fylde op i henhold til brandreglerne, når der også skal tages artister og Duende-personale med i det samlede antal tilladte personer i lokalet. Ud over 40 siddepladser er der tillige ganske få ståpladser. Kommer man så sent, at der kun er ståpladser tilbage, er entré prisen dog den samme.
En væsentlig detalje er, at man som forudbetalende publikum ikke er sikret en bestemt plads, da vi ikke har nummererede pladser, så det vil stadig være en god strategi at møde frem i god tid, hvis man ønsker en god plads.
Deadline for betaling af reserverede pladser er en uge før koncertdatoen. Såfremt betalingen ikke er registreret på kontoen en uge før, slettes reservationen og kan gå til en anden gæst.
OBS! El Duendes koncerter starter præcist på det annoncerede tidspunkt. Når koncerten går i gang, lukkes dørene for flere gæster, da forsinkede gæster forstyrrer både artister og publikum i øvrigt. Derfor kom i god tid, så I også har tid at købe jeres drikkevarer i den velforsynede og billige bar og få snakket lidt med de andre gæster, inden koncerten begynder. - Velkommen og god fornøjelse.

Danse-workshop med Manuela Vargas 16.-17. 12.

indsendt 21. nov. 2017 07.00 af El Duende   [ opdateret 22. nov. 2017 04.32 ]

Flamenco workshops med Manuela Vargas lørdag den16. og søndag den 17. december i El Duende
 

Lørdag den 16. december præsenterer Kirstine Hastrup i forbindelse med kulminationen på kulturhovedstadsprojektet "Verden for dine fødder" en flamenco-workshop med Manuela Vargas fra Sevilla:

Lørdag den 16. december:
10.00-11.30 Solea, Øvede børn.
11.45-13.15 Solea Øvede voksne Pris 395 kr. 

Søndag den 17. december: 
11.00-13.00 - Bulerias: (letøvede og øvede sammen) 395 kr. 
Begge kurser 595 kr. / rabat 195 kr. 


Desuden koncert den 20. december med Flamencolegenderne i Kulturhuset Indre By
http://www.billetten.dk/event/69360
Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København: 145 kr. inklusive et glas vin.

Koncert og 1 kursus: 500 kr. 

Koncert og 2 kurser: 650 kr. 

Bestil på kirstine@flamencoteatret.dk
Mobilepay 20962320
Peña-aften lørdag den 25. november kl. 21

indsendt 21. nov. 2017 06.02 af El Duende   [ opdateret 22. nov. 2017 04.05 ]Peña-aften lørdag 25. november kl. 21:00 - kom glad og jam med os!

Mød din bestyrelse og andre flamenco-tørstende sjæle i din lokale peña med de venlige barpriser. Vi kridter danseskoene, væder halsen med fino/vin/øl/the/kaffe/vand og og er klare til at synge, spille og danse sammen med jer. Der vil som indledning være dejlig og stemningsskabende musik og sang med to af foreningens kære og kendte medlemmer; Heidi Fechner og Gorm Hetmar. - Mød op og gør denne aften en uforglemmelig juerga

Fri entré - dørene og den gode bar åbnes kl. 20.30

Filmaften og jam lørdag den 28. oktober kl. 20

indsendt 20. okt. 2017 04.22 af El Duende   [ opdateret 24. okt. 2017 13.50 ]

Filmaften og jam lørdag den 28. oktober kl. 20

Rejse i Andalusien


På denne efterårsaften viser vi den franske dokumentar fra 1988 "Rejse i Andalusien" af den tjekkiske instruktør Jana Bokova, produceret for BBC-serien Arena og med skønne klip fra Cádiz og Jerez de la Frontera.

Blandt de medvirkende var bl.a. Tragapanes, El Yunque, Santiago Donday, Gineto de Cadiz, Pedro Carrasco ”Niño Jero”, Fernanda de Utrera og Paco del Gastor, Moraito Chico og Juan Villar. Programmets to dele blev vist i en engelsksproget udgave på DR TV den 21. og 28. 10. 1989. Det er denne tv-optagelse med danske undertekser, der vises med oplæg af Eva Kofod-Hansen og Susanne Sara Nyegaard. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål eller komme med kommentarer. Og så håber vi på, at guitarer, dansesko og stemmer er klar til en skøn juerga bagefter. Oleeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Fri entré og velforsynet bar med søde bartendere. - Dørene åbnes kl. 19.30

Danseworkshops med Felipe de Algeiras 11.-12. novmber

indsendt 20. okt. 2017 03.53 af El Duende   [ opdateret 20. okt. 2017 04.58 ]

Danseworkshops med Felipe de Algeciras lørdag og søndag den 11.-12. november.

Holdene slås op snarest muligt i kursusoversigten på hjemmesiden.

Vi er glade for endnu en gang at kunne invitere den fabelagtige danser Felipe Gonzáles Escanes, Felipe de Algeciras, til El Duende for at give en af sine populære og svedige weekend-workshops. Udover at være en stærk og autentisk danser er han en gudsbenådet underviser, som ser alle i klassen og kan hjælpe hver enkelt til at yde sit bedste. Undervisningen er energifyldt og humoristisk, uden at der slækkes på disciplinen eller indsatsen..
Lørdag 11.. og søndag 12. november:
Begge dage: Teknik lidt øvede/letøvede kl. 12:00-13.30 
Begge dage: Letøvede/øvede: kl. 13.45-15:15
Pris pr.hold: 600 kr. medlemmer / 800 kr. ikke-medlemmer

M.h.p. omklædning:
Til kursister på det første hold - kom venligst i pæn tid, så I er klar til holdstart kl. 12
Til kursister på det sene hold - vent med at komme ind i pausen mellem 1. og 2. hold, da det eller forstyrrer undervisningen for det tidlige hold.
Der er også mulighed for omklædning og opbevaring af tasker m.m. i kælderlokalet

Tilmelding: kursus@elduende.dk med betaling til konto 9570 - 0004161009 / Mobilepay til telefon 25714016 - HUSK: oplysning om deltagernavn og betaling/holdnummer - eller tilmelding og betaling via hjemmesiden: www.elduende.dk -> Undervisning -> Workshops

Koncert med Felipe de Algeciras m.fl. lørdag den 11. 11. kl. 21.

indsendt 14. okt. 2017 05.28 af El Duende   [ opdateret 3. nov. 2017 11.21 ]

Koncert lørdag den 11. november kl. 21.00Et festligt gensyn med Felipe Gonzáles Escanes "Felipe de Algeciras" på El Duendes dansegulv sammen med danske artister.
I forbindelse med Felipes workshops har han sagt ja til at gå på scenen sammen med gode danske venner/aficionados: Sangerinden Pepita Rohde, guitaristen Andrée Petersen og percussionisten Jiji Alma vil akkompagnere Felipes kraftfulde performance, og med på sidelinjen har han ønsket at se Titta Karjalainen og Susanne Sara Nyegaard med et par skønne danseindslag. Alt vil selvfølgelig ende på bedste vis i en festlig fín de fiesta for alle, som har lyst og mod til at være med.
Dørene åbnes kl. 20.30, så gæsterne kan nå at handle i den velforsynede bar inden koncerten. Kom i god tid, da vi låser dørene, når der er lukket de maksimale 45 gæster ind.
Entré: medlemmer 100 kr. / ikke medlemmer 150 kr.

Se i øvrigt opslag om muligheden for forhåndsbestilling/betaling af billetter herunder

Peña-aften lørdag den 23. 9. kl. 20

indsendt 7. sep. 2017 10.01 af El Duende   [ opdateret 21. sep. 2017 10.02 ]

Vi fejrer sæson-starten med et hyggelig træf, jam og gensyn efter sommerferien med bla. skønne billeder og videooptagelser af El Duendes optræden på Kulturhavn den 27. 8. i det store Dansetelt. Hvis I ikke kunne se os live på selve dagen, så kom for at se videoen og for at nyde selskabet og den gode stemning.
Flere billeder lægges op senere under fanen Fotos.
Den velforsynede bar er åben med vanligt venlige priser, og vi laver altid kaffe og te, som er gratis. Så mød glad op!

Koncert med Phyllis "La Felisa" og Los Veteranos 6. oktober. kl. 20

indsendt 19. jun. 2017 01.20 af El Duende   [ opdateret 25. sep. 2017 08.32 ]


Koncert fredag den 6. oktober kl. 20 - obs. ugedag!

Los Veteranos er en flamenco-kvartet baseret i København og Malmø siden 2014. Gruppen består af sangeren Gustavo Rey, som har spanske rødder og er en af Nordens mest anerkendte flamencosangere. Guitaristen Jesper Jordan, der har spillet med Nordens bedste flamenco-artister siden 70'erne" og medvirkede senest ved Kgl. Teaters opsætning af baletten "La Ventana. Henrik Liebgott, der slog igennem i 70'ernes Spanien som guitarist i flamencorock gruppen Smash, der bl.a. talte sangeren og flamenco-ikonet Manuel Molina. Og ikke mindst Stephan Jarl på cajón, der brød igennem for det danske publikum som percusionist for danseren Selene Muñoz ved Kronprinsens prisoverrækkelse 2012. Kvartetten får selskab af den Madrid-baserede flamenco-danser Phyllis 'Felisa' Akinyi. Sammen vil de fortolke digtet "Romance del Amargo" af Federico Garcia Lorca.

Entré: Gruppen er samlet i København i anden anledning og spiller derfor "på døren" til den yderst venlige enhedspris af 100 kr.

Dørene åbnes kl. 19.45 - kom i god tid og køb din drink inden koncerten

1-10 of 55