Seneste nyt


Filmaften og jam lørdag den 28. oktober kl. 20

indsendt 14. okt. 2017 05.28 af El Duende   [ opdateret 14. okt. 2017 05.32 ]

Rejse i Andalusien
På denne efterårsaften viser vi den franske dokumentar fra 1988 "Rejse i Andalusien" af den tjekkiske instruktør Jana Boková, produceret for BBC-serien Arena og med skønne klip fra Cádiz og Jerez de la Frontera.

Blandt de medvirkende var bl.a. Tragapanes, El Yunque, Santiago Donday, Jineto de Cadiz, Pedro Carrasco ”Niño Jero”, Fernanda de Utrera og Paco del Gastor, Moraito Chico og Juan Villar. Programmets to dele blev vist i en engelsksproget udgave på DR TV den 21. og 28. 10. 1989. Det er denne tv-optagelse med danske undertekser, der vises med oplæg af Eva Kofod-Hansen og Susanne Sara Nyegaard. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål eller komme med kommentarer. Og så håber vi på, at guitarer, dansesko og stemmer er klar til en skøn juerga bagefter. Oleeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Fri entré og velforsynet bar med søde bartendere.

Om El Duendes koncerter

indsendt 14. okt. 2017 05.10 af El Duende   [ opdateret 14. okt. 2017 05.19 ]

El Duende arrangerer som regel 4 årlige koncerter med artister fra både Danmark og gæsteartister fra Spanien, Norden m.v. 
El Duendes egne koncerter indebærer, at der altid udbetales musikerhonorarer i overensstemmelse med Dansk Musikerforbunds tariffer - gæsteartister er dog altid til langt større hyre plus diverse omkostninger til rejse, ophold og forplejning. Derfor er foreningens mulighed for at sætte stjernenavne på programmet temmelig begrænset, hvor gerne vi end vil og søger støttemidler til den type gæstekoncerter.
Ud over vores egne koncerter, holder vi også peña'ens hyggelige lokaler åbne for grupper, der henvender sig for at "spille på døren" og 

Det er muligt at forudbestille og forudbetale billetter til El Duendes koncerter. 
Fremover kan gæster på mail bestyrelse@elduende.dk reservere det ønskede antal billetter og betale dem på forhånd, enten via netbank på reg.nr. 9570, konto 0004161009 eller via MobilePay på telefonnummer 25714016 med angivelse af navn og telefonnummer samt teksten "Entré" . På den måde er El Duende sikret sine entréindtægter, og koncertgæster er sikret et sæde ud af de i alt 45 mulige pladser, vi må fylde op i henhold til brandreglerne, når der også skal tages artister og Duende-personale med i det samlede antal tilladte personer i lokalet. Ud over 40 siddepladser er der tillige ganske få ståpladser. Kommer man så sent, at der kun er ståpladser tilbage, er entré prisen dog den samme.
En væsentlig detalje er, at man som forudbetalende publikum ikke er sikret en bestemt plads, da vi ikke har nummererede pladser, så det vil stadig være en god strategi at møde frem i god tid, hvis man ønsker en god plads.
Deadline for betaling af reserverede pladser er en uge før koncertdatoen. Såfremt betalingen ikke er registreret på kontoen en uge før, slettes reservationen og kan gå til en anden gæst.
OBS! El Duendes koncerter starter præcist på det annoncerede tidspunkt. Når koncerten går i gang, lukkes dørene for flere gæster, da forsinkede gæster forstyrrer både artister og publikum i øvrigt. Derfor kom i god tid, så I også har tid at købe jeres drikkevarer i den velforsynede og billige bar og få snakket lidt med de andre gæster, inden koncerten begynder. - Velkommen og god fornøjelse.

Peña-aften lørdag den 23. 9. kl. 20

indsendt 7. sep. 2017 10.01 af El Duende   [ opdateret 21. sep. 2017 10.02 ]

Vi fejrer sæson-starten med et hyggelig træf, jam og gensyn efter sommerferien med bla. skønne billeder og videooptagelser af El Duendes optræden på Kulturhavn den 27. 8. i det store Dansetelt. Hvis I ikke kunne se os live på selve dagen, så kom for at se videoen og for at nyde selskabet og den gode stemning.
Flere billeder lægges op senere under fanen Fotos.
Den velforsynede bar er åben med vanligt venlige priser, og vi laver altid kaffe og te, som er gratis. Så mød glad op!

El Duendes efterårshold

indsendt 26. jul. 2017 03.18 af El Duende

Alle El Duendes efterårshold ligger i kursuskataloget her på hjemmesiden.
Velkommen til en ny og spændende sæson.

Koncert med Phyllis "La Felisa" og Los Veteranos 6. oktober. kl. 20

indsendt 19. jun. 2017 01.20 af El Duende   [ opdateret 25. sep. 2017 08.32 ]


Koncert fredag den 6. oktober kl. 20 - obs. ugedag!

Los Veteranos er en flamenco-kvartet baseret i København og Malmø siden 2014. Gruppen består af sangeren Gustavo Rey, som har spanske rødder og er en af Nordens mest anerkendte flamencosangere. Guitaristen Jesper Jordan, der har spillet med Nordens bedste flamenco-artister siden 70'erne" og medvirkede senest ved Kgl. Teaters opsætning af baletten "La Ventana. Henrik Liebgott, der slog igennem i 70'ernes Spanien som guitarist i flamencorock gruppen Smash, der bl.a. talte sangeren og flamenco-ikonet Manuel Molina. Og ikke mindst Stephan Jarl på cajón, der brød igennem for det danske publikum som percusionist for danseren Selene Muñoz ved Kronprinsens prisoverrækkelse 2012. Kvartetten får selskab af den Madrid-baserede flamenco-danser Phyllis 'Felisa' Akinyi. Sammen vil de fortolke digtet "Romance del Amargo" af Federico Garcia Lorca.

Entré: Gruppen er samlet i København i anden anledning og spiller derfor "på døren" til den yderst venlige enhedspris af 100 kr.

Dørene åbnes kl. 19.45 - kom i god tid og køb din drink inden koncerten

Felipe de Algeciras: workshops 6.-7. maj

indsendt 26. apr. 2017 01.28 af El Duende   [ opdateret 16. maj 2017 08.42 ]

Danseworkshops med Felipe de Algeciras 6.-7. maj- tilmeld jer gerne allerede nu, så vi ved om der er nok tilmeldinger:

Vi er glade for igen at kunne invitere danseren Felipe Gonzaáes Escanes, Felipe de Algeciras, til El Duende for at give en af sine populære weekendworkshops. Udover at være en stærk og autentisk danser er han en gudsbenådet underviser, som ser alle i klassen og kan hjælpe hver enkelt til at yde sit bedste. Undervisningen er energifyldt og fuld af sjov, uden at der slækkes en tøddel på dansedisciplinen.

Lørdag 6. og søndag 7. maj:

Begge dage: Letøvede kl. 12:00-13:30

Begge dage: Letøvet/øvede: kl. 13:45-15:15

Pris pr.hold: 600 kr. medlemmer / 800 kr. ikke-medlemmer

ikke-medlemmer

Tilmelding: kursus@elduende.dk med betaling til konto 9570 - 0004161009 / Mobilepay til telefon 25714016 med oplysning om navn og betaling - eller tilmelding og betaling via hjemmesiden: www.elduende.dk -> Undervisning

Spanien møder Norden - part 2

indsendt 26. mar. 2017 08.14 af El Duende   [ opdateret 14. okt. 2017 04.56 ]

Matiné-koncert søndag 2. april. kl. 15


El Duendes koncert den 2. april har en anderledes , men også speciel form og karakter, idet begge artister er kvinder, og koncerten som et forsøg afholdes som en matiné kl. 15.

Kvindelige guitarister er ganske ualmindeligt i flamenco, hvor guitaren traditionelt håndteres af mænd. Afra Rubino og Antonia Jíménez er dog begge uddannet helt traditionelt - bl.a. på det kendte Academia Cristina Heeren i Sevilla - og mestrer alle flamencoens genrer og udtryk maksimalt. Som afslutning på koncerten ønsker de sig en festlig fín de fiesta med sangere og dansere fra El Duende. Ole!

Søndag den 2. april kl. 15. Dørene åbnes kl. 14.30. - Entré: 100 kr. 150 kr. ikke-medlemmer.

Billetreservation i El Duende:
Fremover kan gæster på mail bestyrelse@elduende.dk reservere det ønskede antal billetter og betale dem på forhånd, enten via netbank på reg.nr. 9570, konto 0004161009 eller via MobilePay på telefonnummer 25714016 med angivelse af navn og telefonnummer samt teksten "Entré" . På den måde er El Duende sikret sine entréindtægter, og koncertgæster er sikret et sæde ud af de i alt 45 mulige pladser, vi må fylde op i henhold til brandreglerne, når der også skal tages artister og Duende-personale med i det samlede antal tilladte personer i lokalet. Ud over 40 siddepladser er der tillige 10 ståpladser. Kommer man så sent, at der kun er ståpladser tilbage, er entré prisen dog den samme.
En væsentlig detalje er, at man som forudbetalende publikum ikke er sikret en bestemt plads, da vi ikke har nummererede pladser, så det vil stadig være en god strategi at møde frem i god tid, hvis man ønsker en god plads.
Deadline for betaling af reserverede pladser er en uge før koncertdatoen. Såfremt betalingen ikke er registreret på kontoen en uge før, slettes reservationen og kan gå til en anden gæst.

Peña-aften i feria'ens tegn 22. 4. kl. 20-01

indsendt 23. mar. 2017 08.17 af El Duende   [ opdateret 16. jun. 2017 12.23 ]

    
Feria, sevillanas og flamenco-hygge
I forbindelse med Sofi's weekendkurser rarrangerer El Duende en festlig peña-aften med fokus på Feria de Sevilla og sevillanas i meterrmål.
Støv gerne dansesko, dansekjoler og stemmer af og stem guitarerne til forårsfesten, hvor der vil blive serveret frisk sangria til 10 kr. pr. glas.
Ud over sangria er der som altid venlige priser og venlige bartendere i den velforsynede bar.
I anledning af feria'en vil der være fokus på sevillanas; men der er selvfølgelig også plads til andet som f.eks. alegrías, fandangos, bulerías og meget mere.
Velkommen til Feria de Nørrebro.

Workshops april og maj 2017

indsendt 26. feb. 2017 06.08 af El Duende   [ opdateret 14. mar. 2017 03.26 ]

Weekendkursus i sevillanas med kastagnetter med Anna Sofia Cañas Pedersen 22.-23. april, begge dage kl.12:00-14:00:

Anna Sofie Cañas Pedersen - Sofi - er 27 år gammel. Hun er født i Malaga, har dansk mor og spansk far.Hun har, udover at være uddannet ergoterapeut, også en professionel uddannelse i spansk dans fra konservatoriet i Málaga.Hun er kommet til Danmark for at forbedre sit danske sprog, øge kendskab til sit andet fædreland, samt øge sine kompetencer ved studieophold i ergoterapi. 

Dans er uadskillelig del af hendes liv,  og hun har danset i flere dansekompagnier igennem årene bl.a. i Málaga, Madrid, Sevilla og Marokko.

Niveau: man skal have et kendskab til de fire sevillanas ture for at få fuld udbytte af undervisningen, som udover koreografien også omfatter undervisning i brugen af kastagnetter.

Lørdag den 22. og søndag den 23. april kl. 12.00-14.00 

Tilmelding: kursus@elduende.dk med betaling til konto 9570 - 00041611009 / Mobilepay til telefon 25714016 med oplysning om navn og betaling - eller tilmelding og betaling via hjemmesiden: www.elduende.dk -> Undervisning

Pris:  320 kr. for medlemmer / 400 kr. ikke-medlemmer


Danseworkshops med Felipe de Algeciras 6.-7. maj :

Vi er glade for igen at kunne invitere danseren Felipe Gonzáles Escanes, Felipe de Algeciras, til El Duende for at give et weekendworkshop. Udover at være en stærk og autentisk danser, er han en gudsbenådet underviser, som ser alle i klassen og kan hjælpe hver enkelt til at yde sit bedste. Undervisningen er energifyldt og fuld af sjov, uden at der slækkes en tøddel på dansedisciplinen.

Lørdag den 6. maj:

Letøvede kl. 12:00-13:30

Letøvede/øvede: 13:45-15:15

Søndag den 7. maj:

Letøvede kl. 12:00-13:30

Letøvet/øvede: kl. 13:45-15:15

Pris pr.hold: 600 kr. / 800 kr. ikke-medlemmer

Foreløbig tilmelding: kursus@elduende.dk  med betaling til konto 9570 - 00041611009  / Mobilepay til telefon 25714016 med oplysning om navn og betaling - eller senere tilmelding og betaling via hjemmesiden:  www.elduende.dk -> Undervisning


Koncerter marts og april 2017

indsendt 19. jan. 2017 00.44 af El Duende   [ opdateret 14. mar. 2017 03.27 ]

”Flamenco – Spanien møder Norden”

 

Under denne temaoverskrift afholder Flamenco Foreningen i København El Duende to koncerter i et unikt samarbejde mellem artister fra Spanien, Sverige og Danmark.

Koncerten den 17. marts bliver et brag af flamenco med både traditionelle og mere moderne indslag af musikalsk og dansemæssig karakter. Det specielle ved denne koncert er ikke kun blandingen af nationaliteter, men især at vi her har fået mulighed for at præsentere  såvel en kvindelig som en mandlig danser på dansegulvet (Pia del Norte, Sverige og Rodrigo Gonzáles, Mexico), hvilket vil give publikum et indtryk af forskelligheden i kvinde- og mandedansens udtryk og former.

Erik Steen også fra Sverige(guitar) er en kompetent og erfaren guitarist og komponist i mange sammenhænge og ledsages på sang af ikke mindre erfarne, hjemlige Pepita Rohde. De er begge skattede og meget populære flamenco-artister her i Norden.

Fredag den 17. marts kl. 21. Dørene åbnes kl. 20.30. - Entré: 100 kr. medlemmer / 150 kr.ikke-medlemmer.

 


Det er nu muligt at reservere og betale entré på forhånd. Hvis du vil være sikker på en god plads, anbefales det alligevel at møde op i god tid.

Koncerten den 2. april har en anderledes , men også speciel form og karakter, idet begge artister er kvinder, og koncerten som et forsøg afholdes som en matiné kl. 15.

Kvindelige guitarister er ganske ualmindeligt i flamenco, hvor guitaren traditionelt håndteres af mænd. Afra Rubino og Antonia Jíménez er dog begge uddannet helt traditionelt - bl.a. på det kendte Academia Cristina Heeren i Sevilla - og mestrer alle flamencoens genrer og udtryk maksimalt. Som afslutning på koncerten ønsker de sig en festlig fín de fiesta med sangere og dansere fra El Duende.

med sangere og dansere fra El Duende. Ole!
Søndag den 2. april kl. 15. Dørene åbnes kl. 14.30. - Entré: 100 kr. 15 kr. ikke-medlemmer.

1-10 of 50