Kalender

Er du arrangør til et flamenco-event i Kbh. eller omegn og vil have det på flamenco-kalenderen - skriv til webmaster@elduende.dk (Line og Martin)

Flamenco events i København og omegnEl Duende Nyheder:

Fredag d. 13. dec. kl. 17:30 Julefrokost og foredrag v/ Jens Viggo Fjord

indsendt 8. nov. 2019 08.39 af Martin Ransborg   [ opdateret 8. nov. 2019 08.42 ]

Julen nærmer sig så småt, og hvilken bedre måde at fejre det på, end med en hyggelig flamencoaften med fælles julefrokost og udgivelsen af ny dansk bog om flamencotraditionen?

Dørene åbner kl. 17, og vi mødes om julebordet kl. 17.30, hvor alle deltagere har medbragt en ret til det fælles ta'-selv-bord. El Duende-baren er selvfølgelig åben med gode priser!
Herefter vil Jens Viggo indtage scenen og præsentere sin kommende bog på dansk om temaer og tendenser i flamencotraditionen. Det bliver en informativ aften, hvor vi kan blive klogere på vores elskede flamencoverden.
Jens Viggo Fjord er en anerkendt flamencoguitarist, og har stor erfaring inden for samt kendskab til flamencomusikken. I de senere år har han fast samarbejdet med forskellige spanske flamencos - herunder sangeren Olayo Jiménez, danser Felipe de Algeciras og guitarist Pedro Martín, og med forskellige danske og svenske flamencos.

Det vil være muligt at købe Jens Viggos bog signeret ved arrangementet, og efterfølgende fortsætter vi festlighederne med en vaskeægte peñaaften, hvor alle kan indtage gulvet som de lyster - med dans, sang, guitarspil eller andre spændende initiativer.

Alle er velkomne - medlemmer som ikke-medlemmer til en aften i flamencoens og julens tegn 💃🏾🎅🏽

Vi glæder os til at se jer alle!

Lørdag d. 7. december Cajón-workshop, foredrag og peña-aften

indsendt 3. nov. 2019 02.48 af Martin Ransborg   [ opdateret 8. nov. 2019 01.56 ]

Så er det igen tid til en fantastisk workshop i El Duende!

Endnu gang har El Duende fået mulighed for at invitere en international kunstner til Glentevej 51: Percussionisten Stephan Jarl! Han giver workshop i cajón lørdag den 7. december 2019.

15:30 til 18:00 (inkl. 15 min. pause)

Kom og vær med og få styr på dit compás - Lær basis rytmerne eller bliv udfordret i det du kan allerede - Nybegynder eller øvet - Alle vil kunne få noget ud af at deltage i denne cajón workshop med den eminent dygtige Stephan Jarl.

Uanset om du er danser eller guitarist, sanger eller percussionist er det altid godt at blive stærkere i din rytme-forståelse. Og i løbet af disse 3 lektioners workshop vil du få mulighed for at dykke ned i stilarterne Tangos og Bulerías. To af de mest brugbare stilarter at kunne spille med på til peña aftener!

Har du ikke en cajón du kan tage med, vil det være muligt at låne en (dog er der begrænset antal låne-cajóner som blir fordelt efter først-til-mølle-princippet. Skriv til bestyrelse@elduende.dk hvis du er interesseret i at låne cajón).

Pris: 300 kr. medlemmer, 350 ikke-medlemmer.
For at kurset kan gennemføres skal der være mindst 6 elever på holdet.
I kan allerede nu tilmelde jer via : kursus@elduende.dk

Stephan Jarl er en svensk percussionist og komponist som bor og arbejder i Madrid og København. Jarl har i flere år spillet med sangere, musikere og dansere på flamenco-, oriental-, rock- og folkscenen. Under de senere år går udviklingen fra mere traditionel deltagelse i disse genrer til unik fusion i performances og samarbejde med nytænkende scenekunstnere.

Kl. 20 - foredrag:
Cajón: Flamencoens fjerde element!

Kom og hør den iminente og internationalt udøvende flamenco-percussionist Stephan Jarl fortælle om cajón'ens historie + meget andet spændende.

Stephan Jarl præsenterer instrumentets rødder, historie og hvordan cajónen fungerer i flamencoen i dag. Stephan Jarl har til dette foredrag blandt andet Interviewet cajón flamencoens fader, Rubem Dantas (Camarón y Paco) og La Negri, den første "female gitana flamenca" nogensinde (som stadig er aktiv i Madrid i dag!).
Stephan præsenterer også noget om udviklingen af instrumentets spilletekniker og andre percusion instrumenter som er kommet til flamencoen de sidste år.

En helt unik mulighed for at få del i nogle af de perler fra flamencoens verden som man kun får adgang til ved at være i den så dybt og så længe som Stephan.

- Og så er det oven i købet gratis! Olé!

Efter foredraget, som varer ca. en times tid, holder vi peña aften på vanlig og festlig manér. Billig bar, åbent gulv, sevillanas, bulerías og hvad vi nu ellers kan finde på. Og mon ikke vi kan overtale Stephan til at dele lidt ud af sine lækre cajón evner til festen også? :)

- Har du haft deltaget i cajón workshoppen med Stephan om eftermiddagen er der mange gode - og prisvenlige! - spisesteder meget tæt på peñaen, så man kan lige komme ud og få en bid mad mens bestyrelsen gør lokalerne klar til foredrag & fest. Man er selvfølgelig også meget velkommen til at blive hængende og give en hånd med. :)

Peña-aften 2. november kl. 19:30

indsendt 26. okt. 2019 04.03 af Line flamenco HCMC   [ opdateret 26. okt. 2019 04.05 ]Så er det tid til endnu en dejlig peña aften i vores dejlige Flamencoforening.

Vi åbner dørenen kl. 19.30.
Kl 20 vil vores Presidenta La Tiitta fortælle lidt om hvordan vi fandt lokalerne på Glentevej, hvor vi er henne i processen med at indrette os, og lidt om hvor vi er på vej hen. Til sidst vil der være mulighed for at stille spørgsmål og komme med gode forslag og ønsker til peñaen.
Derefter åbner vi gulvet for alle der har lyst til at danse, synge og spille en masse dejlige flamenco.
Baren er selvfølgelig åben hele aftenen til de sædvanlige venlige priser.

Flamencoforeningen i Kbh El Duende
Glentevej 51, 2400 Kbh NV

Entré: Gratis for medlemmer af El Duende/ 30 kr. for ikke medlemmer

14. og 15. sept. El Grilo masterclass

indsendt 25. aug. 2019 05.30 af Martin Ransborg   [ opdateret 27. aug. 2019 01.36 ]

El Duende tilbyder masterclass med et absolut topnavn i flamencoverdenen:

El Grilo

D. 14. og 15. september

Kl. 12 - 13.30 let øvede / øvede
Kl. 14 - 15.30 øvede / advanced

Pris: 1100 kr. / 900 kr. medlemmer

Tilmelding: kursus@elduende.dk

Fredag d. 6. sept. kl. 20 Koncert og Peña-aften

indsendt 19. aug. 2019 01.51 af Martin Ransborg   [ opdateret 25. aug. 2019 05.23 ]

Første event i vores nye lokaler Glentevej 51, 2400 Kbh. NV !

Koncert med Gallo, Kumar og Søeborg - kl. 20 - dørene åbnes kl. 19!
- entré: 100 kr./ 75 kr. medlemspris - inkl. velkomstdrink!


Koncerten med guitaristen Kasper Søeborg, percussionisten Nantha Kumar og jazz- og flamencoguitaristen Luis Gallo, bliver en spændene blanding af flamenco fusion og Kasper Søeborgs egne kompositioner. Den succesfulde internationale trio har før begejstret pulikum i El Duende. Nu får vi besøg af dem igen!

Efter koncerten vil der være peña-aften. Kom og fejr sammen med os det nye lokale, hold en tale, recitér et digt, syng en sang eller dans din glæde ud alene eller sammen med os andre med sevillanas eller hvor juergaen nu bringer os i stilarter.

Koncerten finder sted med tilskud fra Københavns Kommunes Musikudvalg

Sommer-flamenco

indsendt 26. maj 2019 04.43 af Martin Ransborg   [ opdateret 24. jun. 2019 02.58 ]

Sommer-flamenco i juni og augustDrop In Bulerias onsdage i april

indsendt 5. apr. 2019 01.31 af Martin Ransborg

Drop In Bulerias onsdage i april

Synes du det er lidt svært og overvældende at skulle danse Fiesta por Bulería? Går du i stå? Mister du modet eller glemmer du alt du har lært når du står der? Så kom og øv dig sammen med os. Vi har fokus på at alle øver sig på forskellige niveauer og på at det skal være sjovt.

Der er ingen tilmelding - Bare duk op, så får du et girokort tilsendt bagefter fra El Duende. 75,- pr. gang.
Onsdage i april + 1. maj.

Union (tidligere VerdensKulturCentret) Nørre Alle 1, 1. sal i Aulaen, 2200 Kbh. N.

Har du spørgsmål, så skriv til lunamaylilou@gmail.com 

Onsdag d. 3. april - onsdag d. 1. maj - Teknikhold m. LunaMay

indsendt 2. apr. 2019 03.50 af Martin Ransborg

Teknikhold med LunaMay !


De næste 5 onsdage er der teknikhold på Verdens Kultur Centret, Nørre Alle 7. Vi arbejder med arme, kropsholdning, fødder, rytme og alt det andet gode - Og vi har det sjovt mens vi gør det. :
Holdet er tilrettelagt efter et letøvet niveau, men alle der har lyst til at arbejde med basisteknik er velkomne.

Det er kl. 19.30 - 21, og prisen er 385,- for medlemmer af El Duende, 485,- for ikke medlemmer.


Tilmelding: indbetal beløbet på konto-nr: 9570-0004161009, og skriv en mail til kursus@elduende.dk med dit navn og holdnavn: "Teknik-hold med LunaMay"

11. maj - Cajón-workshop m. Stephan Jarl

indsendt 31. mar. 2019 08.32 af Martin Ransborg   [ opdateret 13. apr. 2019 01.30 ]

Lørdag d. 11 maj kan El Duende tilbyde en workshop med cajónisten Stephan Jarl.

Workshoppen vil foregå i Nørrebrohallen, mødelokale 1

Kl. 13.00 – 14.30: Begyndere / let-øvede (5-7 deltagere)

Kl. 15.00 – 16.30: Let-øvede / øvede (5-7 deltagere)


Tilmelding

Generalforsamling 24. februar kl. 15-18

indsendt 4. feb. 2019 05.18 af Line flamenco HCMC   [ opdateret 4. feb. 2019 05.34 ]


Velkommen til Ordinær Generalforsamling i El Duende den. 24. februar 2019 kl. 15-18 i Seniorcentret Sct. Joseph, 
Griffenfeldsgade 44 1.sal, Nørrebro.

Forslag, som ønskes  medtaget i dagsorden for drøftelse/beslutning under GF, skal være bestyrelsen i hænde senest den 31. januar.  Den endelige dagsorden og regnskabet udsendes til medlemmer, jf. vedtægterne, pr. email (samt pr. post til medlemmer, som ikke har email ) senest 14 dage inden afholdelsen af generalforsamlingen. Forslag kan sendes til: bestyrelse@elduende.dk

Hvis du er interesseret i at opstille til bestyrelsesposter, kan du både give besked til bestyrelsen forinden eller annoncere dit kandidatur på selve GF den 24. februar.

Husk venligst, at kontingentbetaling skal være modtaget senest fredag den 16. februar for at kunne deltage som medlem. Kun medlemmer kan deltage i El Duendes generalforsamling.  Har du ikke mulighed for at deltage på selve dagen, kan du give et bestyrelsen fuldmagt til både at opstille og at stemme på dine vegne.

Ved indbetaling af kontingent 2019 før 1. februar 2019 deltager medlemmerne i konkurrencen om to flasker af El Duendes egen rødvin med logo. Vinderen trækkes på generalforsamlingen. Hvis vinderen ikke er til stede, bliver han/hun kontaktet direkte efterfølgende. 

Kontingentsatser:
Enkeltpersoner med bopæl i Storkøbenhavn: 450 DKK
Enkeltpersoner med bopæl andre steder: 315 DKK
Unge under 18 år: 225 DKK
Seniorer 65+: 315 DKK 

Ved betaling via netbank:
Husk at skrive ”Kontingent 2018” og navn i  beskedfeltet. Så kontakter vi dig evt. for yderligere oplysninger til brug for medlemslisten. Du kan også sende en mail til kasserer@elduende.dk med oplysninger om betaling, navn, adresse og telefonnummer til medlemslisten.
Du kan også betale kontingent via giro konto : 9570- 0004161009

Der vil være mulighed for at  aflevere gamle nøgler til lokalerne på Nørrebrogade og få depositum tilbage, mellem kl. 14-15.


1-10 of 78